AYVALIK BİSİKLETLİLERİNDEN SONBAHAR GEZİSİ

Etiketler :


9. Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği, Ayvalık Bisikletlilerinin Sonbahar Gezisi ile sona erdi. Ayvalık’ta bisiklet yolu yapılması için düzenlenen bisiklet turu, güneşli bir havada her yaştan Ayvalıklının katılımı ile gerçekleşti. 
Geçtiğimiz yıl 01 Haziran’da ilki gerçekleştirilen Bisiklet Gezisi bu yıl, Hasat Şenlikleri kapsamına alındı. Sonbahar Gezisi adı verilen etkinliği Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odasının destek verdiği Ayvalık Tabiat Parkını Koruma Platformu öncülüğünde Ayvalık Bisikletlileri düzenledi. Pazar Günü Cumhuriyet Meydanı’ndan Cunda Meydanı’na kadar gerçekleştirilen bisiklet turuna Ayvalık Kaymakam vekili Naif Yavuz, ATO Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkan aday adayı Rahmi Gençer, Tabiat Platformu üyeleri, Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu sorumlusu Kadri Kaya ‘nın da aralarında bulunduğu 70 kişi katıldı. 
KAYMAKAM YAVUZ, ATO BAŞKANI GENÇER DE PEDAL ÇEVİRDİ
Saat 14.00’te Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan bisiklet turuna Polis bisikleti ile katılan Kaymakam Naif Yavuz, “Ayvalık’ta bisiklet turu hem sağlık hem de turizm anlamında önemli. Ayvalık’ın en önemli özelliği doğası. Biz de bunu bozmamak adına bisikletli yaşam diyoruz” dedi. 
“BİSİKLET YOLU, OTOBÜSLERE APARAT VE BİSİKLET PARK ALANLARI İSTİYORUZ” 
Üç şey istediklerini kaydeden Grup sözcüsü Piraye Bayman, “Bisiklet yolu, bisiklet yolu ve bisiklet yolu istiyoruz. Ayrıca otobüslerin arkasına kötü hava koşullarında bisikletleri taşımaları için aparat ve bisikletlerin park edileceği alanlar. Ayvalık’ı dünyanın diğer yerlerindeki gibi bisiklet cenneti yapmak istiyoruz. Ayvalık’ta bisikletli yaşamı desteklemek ve doğayı korumak için bu etkinlikleri yapıyoruz” dedi. Etkinliğe kadın ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.





HABER NİLGÜN KAYA

0 yorum: