BAŞKAN ERGİN, MİMAR VE MÜHENDİSLERLE BİR ARAYA GELDİ

Etiketler :
Küçükköy Belediye Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Mimarlar ve Mühendisler Odasını ziyaret etti. Küçükköy’de gerçekleştirilen çalışmalar ve Ayvalık’la ilgili beklentilerin gündeme geldiği görüşmede, eski kentin korunması ancak yeni alanların gerektiği vurgulandı. 
Başkan Mesut Ergin, Ayvalık Mühendisler Oda Başkanı İsmail Taş, Mimarlar Odası Başkanı Gündüz İşgüder, oda temsilcileri ve Belediye Meclis üyesi aday adayı Benal Satıcı’nın da bulunduğu görüşmede, Küçükköy’de 4.5 yıllık görev süresi içinde yaptığı çalışmaları anlattı. 
“ARMUTÇUĞU YIKIN”
Başkan Ergin, ‘Seçilirseniz neler düşünüyorsunuz?’ sorusu ve ‘Armutçuk’un yıkın’ önerisine, “Sarımsaklıda biz bunu düşünüyoruz. Revize planı ile 1970 sonrası yapıları yıkıp yenileştirmeyi. Armutçuk’ta yapılanmalarda neye ihtiyaç var bilmiyorum ama ihtiyacı varsa Sarımsaklı’da yaptığımız gibi radikal bir çalışma yürütebiliriz. Ayvalık ve çevresinde buna ihtiyaç varsa oturup konuşulur. Belediyeye 15-20 milyon lira girdi ve iş hacmi yaratılmış olur ayrıca deprem yönetmeliğinden sonra yapılan bina ile önce yapılan binalar arasındaki fark tartışılmaz. Geleceği düşünerek Sarımsaklı’da bu çalışmayı yaptık. Sarımsaklı’da 3 katlı yapılar var. Yıkılıp yapılırsa 4 kat olacak. Biz belediye olarak 5 katı öneriyoruz” dedi. Ayvalık’ın alan olarak sıkıştığını ifade eden oda üyelerinden Mehmet Sıray, 7 kata kadar verilmesini önerdi. 
“AYVALIK’TA YENİ ALANLARIN AÇILMASI LAZIM AMA HER YERİ HUNHARCA AÇMAMAK GEREK”
Alan yaratmanın sadece belediyelerin elinde olmadığını kaydeden Başkan Ergin, “Ayvalık’ta yeni alanların açılması gerekiyor. Bunları yaparken her yeri heba etmememiz, her yeri hunharca açmamamız gerekir. Şu andaki dokuyu bozmamak lazım. İlla ki dikine kat çıkacağım deyip korkutmamak lazım. 3 kata 4 kat vereceğiz. Biz Sarımsaklıdaki revize imar planı için 1 yıldır kafa patlatıyoruz. Bu plandan sonra daha güvenlikli daha izole edilmiş binalarda yaşayacak vatandaşlarımız. Sarımsaklı’da niye nüfus artmıyor? Çünkü binalar müsait değil ve kışın oturulamıyor. İleriye dönük bir plan ortaya çıktı hem turizm alanları yaratmak hem de eski bina yerine yeni binaların yapılması için bu hazırlandı. Bu beldemize katma değer sağlayacak” dedi. Ayvalık’ın dışa açılımı için Cunda Köprüsü yanına liman önerisinde bulunan Mehmet Sıray’a, Karaca Sitesi yanlarında bir yer önerdiğini anlatan Başkan Ergin, “Ancak orası Tabiat parkı içinde bir alan. Önerirken bile çekindik çünkü oraya liman yapılması demek yolların yapılması demek. Tabiat açısından endişelerimiz oluştu. Kat verelim, kanal yapalım, liman yapalım ama çok iyi irdeleyelim sonra eyvah demeyelim” dedi. 
“ESKİ KENTİN KORUNMASI İÇİN PLAN YAPILMALI”
Ayvalık’ta eski kentin korunması için plan yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Ergin, “Planlarken geleceği düşünerek planlamak lazım. Kontrollü bir yaşam hakkı planlamada tanınmalı. İnsanlara yaşam alanı tanınması lazım. Belediye başkanlığı bazı radikal kararlar almayı ve uzun vadede planlar yapmayı gerektiriyor. Küçükköy’de koruma amaçlı plan hazırladık. Beldede hareketlilik başladı. Küçükköy gelecek vadediyor. Plaja çok yakın eninde sonunda rağbet görecekti ma korkum bir anda yağmalanması” dedi. Meslek odası temsilcileri Küçükköy Belediyesinin sistemli çalışan bir belediye olduğu yönündeki tespiti üzerine Başkan Ergin, “Bi ihale birimi oluşturduk. Ayvalık2ta ileride imar tek bir birimde toplanmalı ama ruhsatlandırma, ihale gibi bölümleri olmalı. Ancak illa ki birkaç ay sıkıntı yaşanacaktır” dedi.



HABER NİLGÜN KAYA

0 yorum: