Edremit BBP'den Başörtüsü Açıklaması

Etiketler :
      Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir’in Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Fırat Kalemer, kadın milletvekillerinin TBMM’yi başörtüsü ile girmesi ile ilgili açıklamada bulundu.
      BBP Edremit İlçe Başkanı Fırat Kalemer, kadın milletvekillerinin TBMM’ye başörtüsüyle girmesini normalleşme olarak değerlendirdi. Yazılı bir açıklamada bulunan Kalemer, orada sağduyulu davranan bütün herkese ve partilere teşekkür ederek, “İnşaallah bundan sonra başörtüsü üzerine kimse ne siyaset yapar, ne kimse bunu istismar eder, nede kimse buna karşı çıkar. Başörtüsünün Meclis'te serbest bırakılması, Türkiye'nin birliği ve beraberliği açısından çok önemlidir. Birliğimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. En önemlisi de demokratikleşmemize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
    Başörtüsüne karşı çıkmayı yıllarca Atatürkçülük ve Laiklik adına yapıldığını dile getiren Kalemer, “Ama esas itibariyle baktığımızda özünde laikliğe de karşı çıkmaktır. Laiklik, inanç hürriyeti ise insanlar inançlarını istediği gibi yaşayabilmeliyse, bundan dolayı kınanması buna da karşı çıkmaktır. Atatürkçülüğü de karşı çıkmaktır. Çünkü Atatürk'ün hanımının da başı örtülüydü. Dolayısıyla artık hiç kimse bunu siyasi malzeme yapmaz” dedi.
EDREMİT BBP’DEN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI
EDREMİT BBP’DEN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI
Kaynak: IHA

0 yorum: