Lise Öğrencisine Kömür Yüklü Tren Çarptı

Etiketler :
Balıkesir'de okuluna kestirmeden gitmek için tren raylarından geçen lise öğrencisine kömür yüklü tren çarptı.
Edinilen bilgiye göre, bugün sabah erken saatlerde meydana gelen olayda, Bahçelievler Lisesi'nde okuyan Taylan Açıkgöz, okuluna gitmek için önü demir parmaklıklarla çevrili tren raylarının yanına geldi. 100 metre ileride bulunan üst geçidi tercih etmeyen öğrenci, parmakları aşarak tren raylarına çıktı. Rayların bittiği yerde eski zamandan bükülmüş demir parmaklarının arasından geçmeye hazırlanan Açıkgöz, gelen treni fark edemedi. Çarpma sonrasında savrulan Taylan Açıkgöz, ağır yaralı olarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olayın ardından farklı okullarda okuyan birçok öğrenci ve vatandaşın da aynı yolu kullandığı görüldü. Olaydan sonra bükülmüş demir parmaklıklardan geçen öğrenciler, sabah kazanın olduğu raylar üzerindeki kanları inceledi. Ellerindeki cep telefonları ile rayları görüntüleyen ve kanların fotoğraflarını çeken öğrenciler, geldikleri yoldan okullarına geri döndü. Olayın görgü tanığı Rahmi Can isimli öğrenci, üst geçidin kullanılmadığını ve uzak olduğunu, tüm öğrencilerin de kendi geçtikleri kısa yolu kullandığını söyledi. Can, "Kaza anında arkadaş elinde defter ile geliyordu. Ben uzaktaydım o arada, treni gördüm. O fark edemedi sanırım. Tren geçtikten sonra gördük yerde yatıyordu, yanına gittik hemen 112'yi aradık. Ambulans geldi, sedye ile götürdüler" dedi.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç Taylan'ın durumu ise kritik. Kazadan dolayı sağ bacağının ayak bileğinden yukarıya doğru parçalandığı kaydedilirken, genç Taylan'ın yaşaması için ayağın kesilme ihtimalinin olduğu öğrenildi. Ameliyata alınan Taylan Açıkgöz'ün durumunun ilerleyen saatlerde netlik kazanacağı bildirildi.
Öte yandan, kazaya neden olan trenin Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocaklarından aldığı kömürü Balıkesir'e getirdiği öğrenildi. Makinistler, M.K ile Ö.B.'nin aniden raylara çıkan Taylan'a çarpmamak için fren yaptığı, ancak treni durduramadıkları öğrenildi. Kazayla alakalı soruşturma başlatıldı.
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
LİSE ÖĞRENCİSİNE KÖMÜR YÜKLÜ TREN ÇARPTI
Kaynak: IHA

0 yorum: